آشنایی با هارددیسک

هارد دیسک فضای ذخیره سازی کامپیوتر هست که فایل ها رو تا زمانی که شما صلاح بدونین در خودش ذخیره می‌کنه.

هارددیسک یک فضای ذخیره‌سازی بلندمدته که معمولا بزرگ‌ترین حافظه جانبی کامپیوتر به‌حساب میاد. هارددیسک وظایف بسیار مهمی ازجمله حفظ و ذخیره‌سازی تمامی اطلاعات و داده‌ها، سیستم‌عامل و همچنین تمامی برنامه‌ها و بازی‌ها رو بر عهده داره. این قطعه‌ی سخت‌افزاری در ابتدا در اندازه‌های بسیار بزرگ (حدودا 30 اینچ) تولید میشد و نهایتا چند مگابایت فضای ذخیره‌سازی در اختیار کاربران قرار می‌داد؛ اما امروزه هارددیسک‌ها در انواع مدل‌ها و حافظه‌ها تولید و روانه بازار میشن. هاردها ازنظر ساختار و نوع فعالیت و حتی سرعت عملکرد باهم متفاوت هستن که در ادامه قصد داریم اون‌ها رو بررسی کنیم. به‌طورکلی هاردها به دو دسته‌ی external (خارجی) و internal (داخلی) تقسیم میشن.

هارد internal و external

راهنمای خرید هارد اینترنال و انتخاب از بین سری‌های مختلف + نحوه تشخیص هارد معیوب

هارددیسک‌های اینترنال اغلب برای استفاده در کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرن. این در حالیه که هارددیسک‌های اکسترنال خارج از کیس استفاده میشن. تفاوت بعدی بین این دو نوع هارد، سرعت انتقال داده بین اون‌هاست. در هاردهای اینترنال معمولا سرعت انتقال داده بیشتره چراکه هارددیسک‌های اینترنال از طریق کابل SATA اطلاعات رو منتقل می‌کنن. اما کابل منتقل‌کننده در هارددیسک‌های اکسترنال، معمولا USB و firewire هست. امروزه با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی، کابلی با عنوان eSATA روی هاردهای اکسترنال قرار گرفته که میتونه سرعتی برابر با سرعت کابل SATA رو روی هاردهای اکسترنال اعمال کنه.

در این قسمت متوجه شدیم که هاردهای اکسترنال برای ذخیره‌ی عکس و فیلم و اطلاعات شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرن. در مقابل هارددیسک‌های اینترنال اغلب برای حافظه‌ی دسکتاپ و در داخل کامپیوتر استفاده میشن.

هاردهای اکسترنال از نظر تنوع و مدل نسبت به هارددیسک‌های اکسترنال محدودتر هستن. از اونجایی که مقاله‌ی امروز راجع‌به قطعات کامپیوتریه، سعی می‌کنیم مدل‌ها و اجزای تشکیل‌دهنده‌ی یک هارد اینترنال رو بررسی کنیم. هاردهای اینترنال امروزی، معمولا از 1 ترابایت تا 8 ترابایت فضا دارن. هر کاربری با توجه به نوع استفاده‌اش میتونه حافظه مورد نیازش رو انتخاب کنه. این هاردها با رنگ بندی‌های مشخصی (آبی، سبز، مشکی، قرمز، بنفش و طلایی) تولید میشن و هر رنگ نشون‌دهنده‌ی ویژگی‌های اون هارد محسوب میشه. شما می‌تونین برای اطلاعات بیشتر راجع‌به هارددیسک‌ها و رنگ اون‌ها مقاله‌ی راهنمای خرید هارد اینترنال و انتخاب از بین سری‌های مختلف + نحوه تشخیص هارد معیوب رو مطالعه کنین.

قطعات تشکیل‌دهنده یک هارددیسک اینترنال

• Arm: این قطعه به‌عنوان یک بازو وظیفه‌ی هد خواندن و هد نوشتن رو در بالای صفحه بر عهده داره.• Actuator: این قسمت که با عنوان کنترل‌کننده‌ی مرکزی شناخته میشه، وظیفه‌ی کنترل کردن سایر نقاط هارددیسک رو برعهده داره.• هد خواندن و نوشتن: این قسمت به بازوی Arm وابسته است و از طریق این بازوها حرکت می‌کنه. وظیفه‌ی این قطعه خواندن و نوشتن داده‌ها به‌صورت باینریه.• Spindle یا موتور چرخان دیسک‌ها: این قطعه در هارددیسک وظیفه‌ی چرخوندن پلاترها رو بر عهده داره.• پلاتر: یکی از مهم‌ترین اجزای هر هارددیسک، پلاترها هستن که وظیفه‌ی حفظ داده‌ها به‌صورت کدهای صفر و یک رو بر عهده دارن.

This content is restricted to subscribers